Toprak Bilim Okulumuz;

#sizleri toprak bilimi ile tanıştırmak,

#bilimin özelliklerini ve doğasını fark ettirmek,

#bilimin zevkli yüzünü uygulamalı çalışmalarla sizlere göstermek,

#soru sorma ve sorularınıza cevap bulma merakınızı canlı tutabilmek

amacıyla okul dışı öğrenme ortamlarından birisi olarak sizler için açılmıştır.

“Toprağa Dokunun”
sloganıyla hazırlanan eğitim programımız sizlerin çevreye-doğaya duyarlı olmanızı ve aynı zamanda da doğanın en önemli unsurlarından biri olan toprağı tanımanızı ve sahip çıkmanızı hedeflemektedir.

Sizler için hazırlanan Toprak Bilimi Okulu Eğitim Programını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü ve Eğitim Bilimleri Fakültesi bilim insanları oluşturmuştur. Okulumuz, Üniversitemizin ve TÜBİTAK'ın ortak desteği ile ilk kez 2007-2008 yılı eğitim-öğretim döneminde eğitime başlamıştır.

Öğrencilerimizi devlet ve özel ilköğretim okulları birinci kademeye devam eden ve “Fen ve Teknoloji” dersine ilk kez almaya başlayan ilköğretim 4. sınıf öğrencileri olan sizler oluşturmaktasınız.

Toprak Bilim Okulumuzda haftada bir gün 09.00-15.30 saatleri arasında verilen eğitim programına, sınıf öğretmeniniz aracılığı ile önceden başvurarak eğitim gününü belirleyebilir ve 24 kişiden oluşan öğrenci grubu ile birlikte katılabilirsiniz.
02 Jul 2009 by admin